Utbildning

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Institutionen för lingvistik
 4. Utbildning
 

  Utbildning

  Vi ger kurser och program inom lingvistik; allmän språkvetenskap, fonetik, datorlingvistik, teckenspråk, teckenspråk som nybörjarspråk och svenska som andraspråk för döva.
  Du kan läsa ett flertal fristående kurser, både på grund- och avancerad nivå.

  Under Aktuellt kursutbud hittar du snabbt till de kurshemsidor som är aktuella för Vårterminen 2017

  Vill du ta del av våra studenters erfarenheter av att läsa teckenspråk vid vår institution? Se några filmade intervjuer här.

  Våra kurser VT17

  Översikt över de kurser vi ger under vårterminen 2017. Mer information om kurserna hittar du under respektive kurshemsida eller i utbildningskatalogen, där du också hittar information om kursens studietid, studietakt och hur du söker till utbildningen.

  Nyheter för studenter

  • Att tala med utomjordingar – tre lingvister går på bio 2017-01-20 Kan vi kommunicera med utomjordingar om de skulle dyka upp här hos oss på vår planet? I den nya filmen Arrival har en lingvist huvudrollen, hennes uppgift är att kommunicera med dessa nyanlända "aliens". Tre lingvister vid Institutionen för lingvistik har sett filmen, nu går det att höra deras synpunkter om detta i Vetenskapsradion.
  • Lägre seminarium i lingvistik 2017-01-16 Välkommen till Lägre seminariet, kl 15-17 den 17:e oktober! Ett "lägre seminarium" är en möjlighet för studenter att presentera och diskutera sin egen forskning i en relativt kravlös miljö. Ett slags state of the art utan peer review. Kom för att prata eller bara lyssna.
  • Moa Gärdenfors är årets P Schönström-stipendiat 2017-01-13 Stiftelsen P Schönströms stipendium för studerande döv ungdom har för 2016 tilldelats Moa Gärdenfors.

  Utbildningar i lingvistik och teckenspråk

  Utbildningar i lingvistik Till utbildningskatalogen

  STUDENTKONTAKT

  Studentexpedition
  exp@ling.su.se
  Telefon- och besökstider:
  Tis. 9-10 Ons 13-15 Tors 9-11 och 13-16

  Kontaktuppgifter:
  Kontaktuppgifter för studentärenden
  Studierektorer
  Studievägledare

  Dagens undervisningsschema

  Dagens undervisningsschema

  En lyckad terminsstart

  En lyckad terminsstart.