Institutionen för lingvistik i Stockholm är med sina 70-talet medarbetare en av de större institutionerna vid språkvetenskapliga sektionen. Verksamheten utgörs av undervisning till cirka 30 procent, och 70 procent forskning, varav en stor del är externfinansierad.

Institutionens kärnverksamhet, omfattande forskning och undervisning, delas upp i fem olika huvudinriktningar med var sin ämnesansvarig: allmän språkvetenskap, fonetik, datorlingvistik, teckenspråk och svenska som andraspråk för döva.

Institutionen söker nu en vikarierande ekonomi- och personalansvarig på heltid.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha ansvar för ekonomifunktionen på institutionen, samordna och bistå med operativt stöd och rådgivning. Vidare har du övergripande ansvar för personaladministration (anställningsbeslut, anställningens upphörande etc). Arbetet sker i nära kontakt med institutionens prefekt, ekonomihandläggare och övriga medarbetare vid institutionen. Du kommer främst att arbeta med budget, bokslut, analys och prognoser samt ekonomiska uppföljningar för hela institutionen varav en del är enskilda interna och externa projekt samt uppdragsprojekt. Arbetet innebär även ekonomistyrning, att skapa effektiva processer och utveckla ekonomistödet för verksamheten. Du kommer även att vara delaktig i förberedelser av avtal och överenskommelser om uppdragsverksamhet, samt andra typer av beslutsdokument i samband med beslut om bidragsfinansierad verksamhet i samråd med berörda forskare och fakultetskansliet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi med flerårig erfarenhet av ekonomiarbete och redovisning inom universitetssektorn och som är mycket väl förtrogen med budget- och bokslutsprocessen. Vi ser gärna att du har kunskaper i ekonomisystemet Raindance, budgeteringsverktyget Mercur och personalsystemet Primula liksom kunskaper om regelverk avseende statlig ekonomi och redovisning samt personaladministration. Du är en van användare av Office-paketet och har mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av avtalshantering är meriterande.

Det är viktigt att du är mycket noggrann och strukturerad. Kontaktytorna är många, och vi förutsätter att du är serviceinriktad, flexibel och tycker om att samarbeta med andra och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Då en del av kontakterna är internationella är det viktigt att du kan uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift.

Anställningsvillkor

Anställningen avser vikariat på heltid med tillträde snarast. Vikariatet gäller till och med 2018-05-31. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av prefekten, professor Francisco Lacerda, tfn 08-16 23 41, francisco.lacerda@ling.su.se.

Fackliga företrädare

Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2017-12-14

Läs mer om utlysningen och ansök via Stockholms universitets hemsidor: