Du kan med din laptop, smartphone eller annan "handheld device" ansluta till Eduroam eller till SU:s trådlösa nät.

kontohantering.su.se kan du aktivera Eduoram, (ett samarbete mellan främst europeiska universitetsnätverk, som syftar till att erbjuda fri tillgång till nät på universitetens campus). Detta innebär att folk från andra platser i världen kan använda vårt nät med sina lokala inloggningar. På motsvarande sätt kan anställda och studenter vid SU koppla upp sig på nätet vid andra anslutna universitet med samma inloggningförfarande som man använder här. Via Eduroam kan du koppla upp dig mot internet vid samtliga universitet och högskolor i Sverige, de flesta universitet och högskolor i Europa och även ett flertal utanför Europa. För närvarande finns Eduroam tillgängligt i 54 länder.
I Sverige fungerar Eduroam även vid ett flertal tågstationer och flygplatser och i kommunala bibliotek i Stockholmsregionen.

Information om hur du ansluter din dator via Eduroam hittar du här

På Kontohantering kan du se status för din tillgång till det trådlösa nätet på SU. Statusen "Aktiv" bredvid rubriken Trådlöst nätverk innebär att du har tillgång till det trådlösa nätverket. Om ditt konto skulle bli spärrat från nätet framgår det av status-raden.

Information om hur du ansluter din dator till det trådlösa nätverket på SU hittar du här