Den 28 september anordnas ForskarFredag på AlbaNova universitetscentrum.

ForskarFredag är en vetenskapsfestival som vänder sig till elever i nian och gymnasieelever som äger rum 28 september 9-15 på Alba Nova universitetscentrum.

Institutionen för lingvistik kommer att medverka med demonstrationer av hur talapparaten funkar genom at filtrera en ljudkälla genom en artificiell stämningskanal. När du har besökt vår utställning kommer du att kunna svara på frågan om vad en klarinett och talapparaten har gemensamt.

Syftet med evenemanget är att öka intresset för de naturvetenskapliga ämnena, matematik och teknik, låta eleverna pröva på hands-on-aktiviteter och erbjuda naturvetenskap och teknik på riktigt. Evenemanget är en del av European Researchers’ Night som uppmärksammas i över 300 städer och når över en miljon besökare i Europa den sista fredagen i september.

Läs mer om ForskarFredag och ForskarFredag på AlbaNova i Stockholm