Nyheter för studenter

• Foto: Viktor Gårdsäter Vägen från anmälan till antagning 2020-05-19 Har du sökt en kurs hos oss i höst? Här hittar du information om antagningsprocessen.
  • Semantic Shifts - sommarskola på Porquerolles 14–25 september 2020-02-19 “Semantic shifts from lexicon to grammar – diachronic and typological perspectives” är rubriken för årets sommarskola.
  • Vad vet du om pashto? Ny kurs i vår 2019-11-26 Pashto är ett indoeuropeiskt språk som talas av många människor, främst i Afghanistan och Pakistan. I vår ges för första gången möjligheten att läsa pashto vid Stockholms universitet.
  • Institutionen för lingvistik vid Stockholms universitet är inte bara bäst i Sverige – den är också en av de 50 bästa i världen. Lingvistik på SU bland de 50 bästa i världen 2019-03-20 Återigen får lingvistik en bra placering i topp 100-listan QS World University Rankings by Subject 2019. Lingvistik rankas som nummer 42 på topp 100-listan i världen och som nummer ett i Sverige.
  • Öppet hus vid Stockholms universitet 2019-02-28 Välkommen på Öppet hus – en dag fylld av information om universitetets utbildningar och inspiration till dina framtida studier. Träffa studenter, lärare och studievägledare, ta del av seminarier om hur det är att studera vid universitetet, gå på prova på-föreläsningar i olika ämnen och följ med på en guidad tur runt campus.
  • Ikoniskt vuxenprat fångar bebisars intresse 2018-11-06 Föräldrar använder ljudsymboliska ord (ikonicitet) för att fånga sina bebisars uppmärksamhet. Johanna Schelhaas berättar om vuxnas bebisspråk i radioprogrammet Språket i Sveriges Radios kanal P1.
  • 4: Akustiska fenomen, tal, hörsel och perceptionsfenomen 2018-11-05 Fonetikstuga för studenter som vill veta mer! Fjärde och sista träffen diskuterar vi bland annat auditiv perception, experiment samt demonstration av auditiva perceptionsfenomen . Vi möts i Övningslabbet i Fonetiklaboratoriet, C2.
  • 3: Akustiska fenomen, tal, hörsel och perceptionsfenomen 2018-11-05 Fonetikstuga för studenter som vill veta mer! Tredje träffen diskuterar vi hörselsystemet och olika förutsättningar för perception. Vi möts i Övningslabbet i Fonetiklaboratoriet, C2.
  • 1: Akustiska fenomen, tal, hörsel och perceptionsfenomen 2018-11-05 Akustikstuga för studenter som vill veta mer! Första träffen diskuterar vi akustiska fenomen ur olika perspektiv. Vi möts i Övningslabbet i Fonetiklaboratoriet, C2.
  • Ventilering av examensarbeten 2018-06-01 Välkomna till ventilering av kandidat-, magister- och masteruppsatser i lingvistik: onsdag 30 maj-fredag 1 juni 2018
  • Lipinsky-stipendium till Moa Gärdenfors 2017-04-18 Moa Gärdenfors har tilldelagts Sheila and Jeff Lipinskys stipendium för att göra sommarpraktik vid San Diego State University, California.
  • Tobias Harjas uppsatsstipendium till Vilma Couturier Kaijser 2017-04-18 Vilma Couturier Kaijser har tilldelats Tobias Harjas stipendium för sin C-uppsats "Omöjlig, olyckling, oönskad".
  • Lägre seminarium i lingvistik 2017-01-16 Välkommen till Lägre seminariet, kl 15-17 den 17:e oktober! Ett "lägre seminarium" är en möjlighet för studenter att presentera och diskutera sin egen forskning i en relativt kravlös miljö. Ett slags state of the art utan peer review. Kom för att prata eller bara lyssna.
  • Moa Gärdenfors är årets P Schönström-stipendiat 2017-01-13 Stiftelsen P Schönströms stipendium för studerande döv ungdom har för 2016 tilldelats Moa Gärdenfors.

STUDENTKONTAKT

Studentexpedition