Studenter i hörsal. Foto: Niklas Björling
Foto: Niklas Björling/Stockholms universitet

Aktivera ditt universitetskonto

Är du ny student vid Stockholms universitet behöver du aktivera ett universitetskonto för att kunna registrera dig och för att få tillgång till universitets IT-tjänster. Efter aktiveringen får du ett bekräftelsemejl med vidare instruktioner om hur du beställer universitetskort och registrerar dig på kurser.
Aktivera ditt universitetskonto här

Registrering

För att behålla din plats på kursen måste du registrera dig under kursens registreringsperiod. Om du gjort en sen anmälan och blivit antagen efter 12 januari kan du kontakta expeditionen för att få hjälp med registreringen: exp@ling.su.se

Om du blivit antagen men inte längre är intresserad av platsen bör du snarast lämna återbud via antagning.se.

Så registrerar du dig

Vi använder webbregistrering för nästan alla våra kurser. För att kunna webbregistrera dig i ladok måste du först aktivera ditt universitetskonto (se ovan). Behöver du hjälp med att skapa ditt universitetskonto eller stöter på tekniska problem kan du kontakta IT-support.

Webbregistreringen på våra kurser öppnar 28 december. För kurser som börjar period 1 (fr o m måndag 18 januari) stänger webbregistreringen den 12 januari.

Webbregistrera dig här

Antagen med villkor

Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig, eftersom institutionen måste bedöma din behörighet. Ta kontakt med studentexpeditionen så får du hjälp: exp@ling.su.se

Reservplacerad

Reserver antas i turordning vartefter lediga platser uppstår. Erbjudande om reservplats skickas till den e-postadress du angett på antagning.se. Svarstiden är i regel kort – se till att du dagligen har koll på din e-post.

Schema och kurslitteratur

Information om din kurs, såsom kursupplägg, schema och litteraturlista hittar du alltid på kurssidan i utbildningskatalogen.

Till utbildningskatalogen

Athena

Vi använder lärplattformen Athena för kommunikation mellan lärare och studenter. Du loggar in på Athena med ditt universitetskonto. På kurssidan hittar du lektionsplanering och kursmaterial senast en vecka före kursstart. 

Till Athena

Webbaserad undervisning VT21

Vårterminen 2021 sker det mesta av vår undervisning online på grund av coronapandemin. Vi använder e-mötestjänsten Zoom för föreläsningar och seminarier. Bekanta dig med Zoom innan ditt första undervisningsstillfälle, det är kostnadsfritt för studenter vid Stockholms universitet.

Zoom-guide för dig som pluggar på distans

IT för studenter

Under dina studier behöver du tillgång till olika digitala tjänster och verktyg. Här är information om Stockholms universitets IT-support, trådlöst nätverk, datorsalar, programlicenser och mycket annat.

IT för studenter

Studera med funktionsnedsättning

På Stockholms universitet har studenter med funktionsnedsättning rätt till stöd. Här kan du läsa om hur du ansöker om stöd och anpassningar: Studera med funktionsnedsättning

Åsa Gustafsson är kontaktperson för studenter med funktionsnedsättningar vid Institutionen för lingvistik. Åsa når du på 08-16 23 37 eller asa.gustafsson@ling.su.se

Hitta hit

Institutionen för lingvistik håller till på plan 2 och 3 i C-huset (Södra huset) på campus Frescati. Mycket av vår undervisning sker i våra egna lokaler men större föreläsningar brukar förläggas till någon av hörsalarna på plan 3 i Södra huset.

Reser du kollektivt kan du ta buss 50 mot Stor Lappkärrsberget och kliva av vid hållplats Universitetsvägen. Åker du tunnelbana tar du röda linjen mot Mörby Centrum och går av vid Universitetet. När du kommer upp från tunnelbanan tar du gångvägen snett till höger och följer skyltarna mot Södra huset

Entrén till C-korridoren i Södra huset. Foto: Karin Lindahl
Entrén till C3-korridoren i Södra huset. Foto: Karin Lindahl