Vad gör ÄrLing?

Vi bevakar studenternas intressen!

Studentråden på universitetet ligger under kåren, men verkar på institutionsnivå. Bl.a. har vi representanter i institutionsstyrelsen. Till oss kan du vända dig om du har frågor om allt från kurslitteratur, examinationsform eller schemaläggning till orättvis behandling eller diskriminering.

ÄrLings möten

Ungefär en gång i månaden har vi möten där vi pratar om saker som sker vid institutionen och som påverkar studenterna.

Lingostuga!

En gång i veckan anordnar vi en "Lingostuga" där vi träffas och pluggar tillsammans. Vi ses i C315 mellan kl. 15-17 varje onsdag och fikar, diskuterar och pluggar.

Lägre seminarier

Två gånger per termin anordnar vi Lägre seminarier, där studenter får möjlighet att träna sig på att hålla föredrag på ett lite mer informellt sätt.

Vilka är vi i ÄrLing?

ÄrLing består av studenter som läser olika kurser vid Institutionen för lingvistik. Alla som studerar vid institutionen får vara med i ÄRling, och våra möten är öppna för alla lingvistikstudenter, medlemmar som icke-medlemmar.

Bli medlem!

Det finns alltid plats för nya medlemmar i ÄrLing och vi behöver studenter på alla nivåer och från alla kurser på institutionen.

Om du är intresserad att gå med, vill ha mer information eller bara vill fråga något, kan du mejla oss på arling@ling.su.se. Du kan också gå in på vår Facebooksida (www.facebook.com/pg/studentradlingvistik), där vi löpande lägger upp information om vad som är på gång.

Här kan du läsa mer om Studentkårens studentråd: