Sprudlande, gästvänlig och välkomnande miljö

En som har tillbringat mycket tid i regionen är Henrik Liljegren, ansvarig för kursen och docent i lingvistik. Som lingvist är han givetvis intresserad av språk men även kulturen där språket talas. I åtta år arbetade han som biståndsarbetare och fältlingvist i en pashtotalande stad i Pakistan.
- Där finns en otroligt sprudlande, gästvänlig och välkomnande miljö. Det som skrivs eller kommer fram i media om den här regionen domineras av det negativa – terror, extremism, kvinnoförtryck,– men den bilden är egentligen väldigt skev och orättvis. Här finns så mycket mer: människor som vill det bästa för sina barn, människor som vill bygga ett rättvist samhälle, människor som vill vara fullt ut en del av den moderna världen, berättar Henrik Liljegren.

Henrik Liljegren i Srinagar, Kashmir Foto Henrik Liljegren
 

Innehåll i kursen

Den nya kursen i pashto ger ett unikt tillfälle att få en översikt över hur språket är uppbyggt. Vilka språkljud finns? Hur bygger man meningar? Hur är pashto besläktat med andra indoeuropeiska språk? Vilka olika dialekter finns det?  Under kursen gång kommer deltagarna också att få bekanta sig med hur språket skrivs.
-Kursen kommer att ge en bred orientering i det moderna språket pashto. Det är ett väldigt intressant språk som talas i en mycket dynamisk region, säger Henrik Liljegren, som nu välkomnar sökande till den nya kursen i pashto vid Institutionen för lingvistik.

 

Vårens kurs är öppen för sen anmälan från och med den 13 december via antagning.se

 

Pashto i skrift