Webbaserad undervisning

Med anledning av covid-19 har institutionen beslutat att fortsätta med webbaserad undervisning i höst. Undantag kommer att göras för enstaka kurser. Undervisningen online ges med hjälp av e-mötestjänsten Zoom. 

Mer information

Antagning

Den 9 juli fick du ditt första antagningsbesked. Observera att om du inte svarat på ditt antagningsbesked senast 24 juli gick din plats till någon annan. Läs mer om antagningsbesked 1 med svarskrav på antagning.se.

Andra antagningsbeskedet

30 juli publicerades andra antagningsbeskedet. Studenter som antagits till våra kurser och program fick då ett välkomstbrev via mejl. Där finns mer information om registrering och terminsstart. Står dusom reserv till någon av våra utbildningar kommer vi att kontakta dig om det blir aktuellt med antagning.

Registrering och universitetskonto

De flesta av våra kurser öppnar för webbregistrering den 5 augusti. Vad som gäller för din kurs kan du läsa välkomstbrevet som skickas ut efter andra antagningsbeskedet.

För att kunna webbregistrera dig måste du först aktivera ditt universitetskonto, det gör du på aktivera.su.se. Om du har problem att registrera dig behöver du kontakta studentexpeditionen innan sista registreringsdag: exp@ling.su.se

Behöver du hjälp med att skapa ditt universitetskonto eller stöter på tekniska problem kan du kontakta IT-support.

Antagen med villkor?

Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig, eftersom institutionen först måste bedöma din behörighet. Vänliga kontakta studentexpeditionen för att få hjälp: exp@ling.su.se

Athena - vår lärplattform

Vi använder oss av lärplattformen Athena för kommunikation mellan lärare och studenter. Du loggar in på Athena med ditt universitetskonto. Där kommer du att hitta kursmaterial senast en vecka före kursstart. Vid tekniska problem, kontakta Stockholms universitets IT-avdelning via Serviceportalen.

Kurslitteratur och schema

Du kan redan nu se litteraturlista och preliminärt schema på kurssidorna i utbildningskatalogen. 

Höstens kurser i lingvistik

Höstens kurser i teckenspråk

Studera med funktionsnedsättning

På Stockholms universitet har studenter med funktionsnedsättning rätt till stöd. Här kan du läsa om hur du ansöker om stöd och anpassningar. På Institutionens för lingvistik är Åsa Gustafsson kontaktperson för studenter med funktionsnedsättningar:
asa.gustafsson@ling.su.se
08-16 23 37

Kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter för studentärenden.