Fler nyheter

• Francesca Di Garbo, docent i allmän språkvetenskap. Två nya docenter vid Institutionen för lingvistik 2020-12-01 Vi gratulerar Francesca Di Garbo och Robert Östling som utnämnts till docenter av Humanistiska fakultetsnämnden.
  • Foto: Mostphotos Ny fortsättningskurs i teckenspråk för nybörjare 2020-11-24 Studenter har länge efterfrågat en fortsättning i teckenspråk på nybörjarnivå. Därför ger vi nu kursen Teckenspråk - lär dig grunderna II. Ta chansen att fördjupa dina kunskaper och bli en säkrare teckenspråkstalare!
  • Francisco de Lacerda. Foto: Annika Hallman "Hjärnan bakom SUBIC" har slutat som prefekt 2020-11-05 Francisco de Lacerda, professor i fonetik, avslutade i somras sitt uppdrag som prefekt vid vår institution. Den tekniskt skolade humanisten minns en karriär som präglats av tur och som blev bättre än han tänkt sig.
  • Bildningspodden om hjärnforskning och språk 2020-11-03 Vad kan hjärnforskningen säga oss om människan? Hatice Zora, forskare i neurolingvistik, medverkar i senaste avsnittet av Bildningspodden.
  • Nya kurser i kulturell evolution 2020-10-12 Centrum för evolutionär kulturforskning ger två nya kurser på avancerad nivå med start våren 2021. Kurserna kan läsas inom masterprogrammet i språkvetenskap.
  • Foto: Niklas Björling Lingvistik i Stockholms universitets mentorskapsprogram 2020-10-06 Vill du utöka ditt nätverk, få kontakter i arbetslivet eller växa i rollen som handledare? Anmäl dig då till mentorskapsprogrammet! Vi söker både alumner och nuvarande studenter i lingvistik.
  • Ingela Holmström, ställföreträdande prefekt vid Institutionen för lingvistik. Ingela Holmström i SVT Nyhetstecken 2020-09-17 Den 1 augusti fick Institutionen för lingvistik två nya prefekter: Mattias Heldner och Ingela Holmström. I ett inslag i SVT Nyhetstecken berättar Ingela om sin nya roll som ställföreträdande prefekt.
  • Foto: Johnér Bildbyrå Fonetiklaboratoriet öppet igen 2020-09-04 Fonetiklaboratoriet öppnar med nya regler och restriktioner för att undvika smittspridning och skydda riskgrupper.

Södra huset, Frescati

Institutionen för lingvistik
Universitetsvägen 10 C
Frescati, Stockholm