Fler nyheter

• Nya kurser i kulturell evolution 2020-10-12 Centrum för evolutionär kulturforskning ger två nya kurser på avancerad nivå med start våren 2021. Kurserna kan läsas inom masterprogrammet i språkvetenskap.
  • Foto: Viktor Gårdsäter Platser kvar på Dövas kultur och historia, 5 hp 2020-10-09 Hur är det att vara döv i ett samhälle där normen är ett talat språk? Dövas kultur och historia behandlar teckenspråkets ställning och dövrörelsens framväxt ur ett historiskt perspektiv. Anmälan är öppen!
  • Foto: Niklas Björling Lingvistik i Stockholms universitets mentorskapsprogram 2020-10-06 Vill du utöka ditt nätverk, få kontakter i arbetslivet eller växa i rollen som handledare? Anmäl dig då till mentorskapsprogrammet! Vi söker både alumner och nuvarande studenter i lingvistik.
  • Ingela Holmström, ställföreträdande prefekt vid Institutionen för lingvistik. Ingela Holmström i SVT Nyhetstecken 2020-09-17 Den 1 augusti fick Institutionen för lingvistik två nya prefekter: Mattias Heldner och Ingela Holmström. I ett inslag i SVT Nyhetstecken berättar Ingela om sin nya roll som ställföreträdande prefekt.
  • Foto: Johnér Bildbyrå Fonetiklaboratoriet öppet igen 2020-09-04 Fonetiklaboratoriet öppnar med nya regler och restriktioner för att undvika smittspridning och skydda riskgrupper.
  • Fyra lingvistikforskare får forskningsanslag från SUBIC 2020-09-03 Forskarna får kostnadsfri tillgång till delar av SUBICs utrustning, till exempel röntgenmikroskop och magnetresonanstomografi (MRI).
  • Foto: Jens Olof Lasthein SUBIC får medel från Henrik Granholms stiftelse 2020-07-21 Stockholm University Brain Imaging Center (SUBIC) får ett anslag på 500 000 kronor från Henrik Granholms stiftelse. Ett av stiftelsens ändamål är att stödja forskning vid Stockholms universitet.
  • Ingela Holmström, forskare. Foto: Abdelaziz Maaloun, SR Radio Sweden Arabic uppmärksammar projekt om döva nyanlända 2020-07-09 Ingela Holmström, forskare i dövas och hörselskadades flerspråkighet, intervjuas i Radio Sweden Arabic – Sveriges Radios arabiska kanal.

Södra huset, Frescati

Institutionen för lingvistik
Universitetsvägen 10 C
Frescati, Stockholm