Karolina Grzech, är ny FoSprak-postdok (Forskarskolan i språkvetenskap) med placering vid Institutionen för lingvistik. Vid 51st Annual Meeting of the Societas Linguistica Europaea vann Karolina första pris för bästa postdoktorala presentation, vilket innebär att institutionens medarbetare har vunnit två år i rad.

Vid konferensen medverkade två av institutionens forskare som plenärtalare vid konferensen, Francesca Di Garbo och Maria Koptjevskaja-Tamm.

Francesca Di Garbo var plenärtalare i egenskap av fjolårsvinnare av bästa postdoktorala presentation. Titeln på hennes framförande var, "The evolution of Bantu gender marking systems: Typology, phylogeny, and social history" (med Annemarie Verkerk). Dessutom medverkade Maria Koptjevskaja-Tamm, professor i allmän språkvetenskap, som plenärtalare. Hon var inbjuden att tala om lexikal typologi och framförde sin presentation med titeln "Temperature in language and beyond: A cross-linguistic study".

Om SLE

SLE 2018 - 51st Annual Meeting of the Societas Linguistica Europaea gick av stapeln mellan 29 augusti och 1 september 2018 vid Tallinn University, Tallin, Estland.

Länk till konferensens hemsida