Fyra studenter sitter på en klippa i centrala Stockholm.
Institutionen för lingvistik vid Stockholms universitet är inte bara bäst i Sverige – den är också en av de 50 bästa i världen.

När ”QS World University Rankings” rankar universiteten per ämne för 2019 hamnar lingvistik vid Stockholms universitet återigen på listan över topp hundra i världen (nummer 42) och som nummer ett i Sverige.

Rankingen har skett på på grundval av vårt akademiska anseende, institutionens rykte som arbetsgivare samt det genomslag vår forskning har.

Totalt har fjorton ämnen vid Stockholms universitet rankats inom topp 100 i världen, varav fem inom topp 50. Dessutom anses Stockholms universitet vara bäst i landet inom området humaniora, med lingvistik som ett av de ämnen som rankats högst inom Sverige. Mer information om rankningen för Stockholms universitet.

QS World University Rankings by Subject

QS Rankings publiceras årligen av brittiska Quacquarelli Symonds (QS). Rankningarna innehåller både internationella och nationella rankningstabeller av universitet och ämnen. QS Rankings anses vara en av de tre mest använda och inflytelserika universitetsrankningarna i världen tillsammans med Times Higher Education World University Rankings och Academic Ranking of World Universities.
Mer information om QS World University Rankings

Våra utbildningar

Institutionen för lingvistik erbjuder utbildningar på grund- och avancerad nivå samt  forskarnivå. Här hittar du till alla våra utbildningar