Södra huset, Frescati. Foto: Ingmarie Andersson/Stockholms universitet

I forskningsprojektet undersöks språkförståelse och språkproduktion i berättelser. Projektet består av tre experimentella studier där försökspersoner dels själva återger hur berättelserna slutar, och dels lyssnar på berättelserna i sin helhet, samtidigt som deras hjärnaktivitet och ögonrörelser registreras med hjälp av EEG och eyetracker. Vi söker nu en forskningsassistent till att rekrytera försökspersoner, utföra experimenten och hjälpa till med förbearbetning av insamlade data.

Vi söker dig som har en examen inom lingvistik, psykologi eller liknande ämne, eller som har en motsvarande bakgrund, och som har tidigare erfarenhet av experimentell forskning. Ett stort plus är om du har erfarenhet av EEG och/eller eye-tracking, av transkribering, och av databehandling.  Det är också ett plus att ha tidigare erfarenhet av projektet.

Anställningen avser deltid (50%) i 4 månader.

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem (klicka på "Ansök" längst ned i annonsen).

Välkommen med din ansökan!