Institutionen för lingvistik i Stockholm är med sina 70-talet medarbetare en av de större institutionerna vid språkvetenskapliga sektionen. Verksamheten utgörs av undervisning till cirka 30 procent, och 70 procent forskning, varav en stor del är externfinansierad. Institutionen består av fem avdelningar med varsin huvudinriktning: allmän språkvetenskap, fonetik, datorlingvistik, svenskt teckenspråk och svenska som andraspråk för döva.

Institutionen söker nu en ekonom på deltid 80 %.

Arbetsuppgifter

Arbetet utgörs huvudsakligen av en kombination av självständiga och rutinmässiga uppgifter knutna till ekonomiadministration d.v.s. löpande ekonomiarbete, uppföljning av projekt, omföring och registrering av bokföringsorder, avstämningar, intern fakturering, upprättande av budget vid ansökningar om forskningsbidrag, uppföljning och redovisning av externa och interna projekt, handläggning av kontrakten med uppdrags- och bidragsgivare. Vissa personaladministrativa arbetsuppgifter ingår. Vidare bistår du ekonomi- och personalansvarig vid arbete med budget och bokslut för institutionen som har en omsättning på drygt 60 miljoner kronor. Du kommer också att bistå institutionens expedition i ekonomiadministrativa ärenden. Arbetet sker i nära kontakt med institutionens ekonomi- och personalansvarige och övriga medarbetare vid institutionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande kunskaper och har erfarenhet från arbete med redovisning, bokföring samt budget. Erfarenhet av ekonomiarbete inom universitetssektorn är meriterande. Arbetet förutsätter kunskaper om regelverk avseende statlig ekonomi och redovisning. Kunskaper i ekonomisystemet Raindance och budgetverktyget Mercur samt personalsystemet Primula är meriterande. Vi förutsätter att du har goda datorkunskaper i framförallt Excel och Word.
Det är viktigt att du är noggrann och strukturerad. Kontaktytorna är många, och vi förutsätter att du är serviceinriktad, flexibel och tycker om att samarbeta med andra. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Då en del av kontakterna är internationella är det viktigt att du kan uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift. 

Anställningsvillkor

Anställningen avser deltid (80 %) och gäller tills vidare, med sex månaders provanställning. Tillträdesdatum enligt överenskommelse. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför löneanspråk.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av Anna Tretjakova, anna.tretjakova@ling.su.se. (Obs semester under 21/6-8/7 2018).

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Ange kontaktuppgifter till minst tre referenser i ditt CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.

Sista ansökningsdag: 2018-07-23

Läs mer om utlysningen och ansök via Stockholms universitets hemsidor: https://www.su.se/om-oss/jobba-p%C3%A5-su/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=6043&rmlang=SE