Workshops och konferenser

5. Evenemang
  6. Workshops och konferenser

Workshops och konferenser

Här hittar du information om aktuella konferenser och workshops vid Institutionen för lingvistik.

Tidigare konferenser och workshops

• Temadag: Svenskt teckenspråk som andraspråk Välkommen till en temadag med föreläsningar och diskussioner om svenskt teckenspråk som andraspråk, fredagen 4 maj 2018. Temadagen startar med en workshop för lärare/utbildare i svenskt teckenspråk som andraspråk.
  • Interspeech 2017 Talkommunikation mellan människa och maskin i fokus på internationell konferens. Den 20–24 augusti samlas närmare 2 000 forskare, studenter och företag från hela världen på Stockholms universitet för att delta i Interspeech 2017 som är en internationell konferens med fokus på forskning kring talkommunikation, såväl mellan människor som mellan människa och maskin.
  • SLTC 2016 Workshop: Joint 5th NLP4CALL and 1st NLP4LA, SLTC 2016 This year the 5th NLP4CALL workshop is co-organized with the 1st workshop on NLP for Research in Language Acquisition, NLP4LA.
  • Multimodal Multilingual Outcomes in Deaf and Hard-of-Hearing Children June, 13-15, 2016. International workshop on Assessment of Multimodal Multilingual Outcomes in Deaf and Hard-of-Hearing Children, hosted by the Department of Linguistics and the National Technical Institute for the Deaf
  • Minisymposium with Petra Hendriks, Florian Jaeger and Chigusa Kurumada, ... 2016-06-07. Minisymposium with Petra Hendriks, Florian Jaeger and Chigusa Kurumada, featuring the Department of Linguistics.
  • Workshop: Grammatical gender and linguistic complexity Within the cooperation on “Language and Language Development and Change” between Stockholm University and Helsinki University, the Department of Linguistics at Stockholm University hosted a two-day workshop on Grammatical Gender and Linguistic Complexity between November 20, 2015 and November 21, 2015.
  •  WILD 2015 - Workshop on Infant Language Development WILD 2015 - Workshop on Infant Language Development WILD 2015 took place June 10-12 2015 in Stockholm.
  • Lingolympiad 2015 Lingolympiad 2015 Lingolympiaden är en tävling i lingvistik och logik för gymnasieelever. 2015 års olympiad arrangerades onsdagen den 22 april vid universiteten i Stockholm, Lund, Göteborg och Uppsala.
  • FONETIK 2014 FONETIK 2014 gick av stapeln måndag 9 - onsdag 11 juni 2014 i G-salen, Arrheniuslaboratoriet, Frescati på Stockholms universitet.
  • Perspektiv på dövas tvåspråkighet och språkinlärning Lördagen 26 januari 2013 anordnades ett halvdagssymposium med anledning av professor Kristina Svartholms pensionsavgång
  • Language Acquisition and Language Evolution, part 2 Symposium on Language Acquisition and Language Evolution, del 2 Den 1 och 2 december organiserade Institutionen för lingvistik tillsammans med Kungliga Vetenskapsakademien "Symposium on Language Acquisition and Language Evolution". Se andra delen av symposiet här (100:32 min).
  • Language Acquisition and Language Evolution, part 3 Symposium on Language Acquisition and Language Evolution, del 3 Den 1 och 2 december organiserade Institutionen för lingvistik tillsammans med Kungliga Vetenskapsakademien "Symposium on Language Acquisition and Language Evolution". Se tredje delen av symposiet här (81:46 min).
  • Language Acquisition and Language Evolution, part 4 Symposium on Language Acquisition and Language Evolution, del 4 Den 1 och 2 december organiserade Institutionen för lingvistik tillsammans med Kungliga Vetenskapsakademien "Symposium on Language Acquisition and Language Evolution". Se fjärde delen av symposiet här (135:44 min).
  • Symposium on Language Acquisition and Language Evolution, del 5 Den 1 och 2 december organiserade Institutionen för lingvistik tillsammans med Kungliga Vetenskapsakademien "Symposium on Language Acquisition and Language Evolution" Den andra dagen avslutades med en populärvetenskaplig debatt. Här kan du se den avslutande delen av symposiet (51:18 min)

Södra huset, Frescati

Institutionen för lingvistik
Universitetsvägen 10 C