Seminarier och gästföreläsningar

4. Om oss
  5. Evenemang
  6. Seminarier och gästföreläsningar

Information om våra seminarier och gästföreläsningar

Så här gör du för att få löpande information om våra öppna seminarier: Sätt upp dig på vår utskickslista för seminarier, klicka på länken och fyll i din e-postadress eller prenumerera på informationen via RSS-länken.

SEMINARIER VT18
Schema över inplanerade seminarier för vårterminen 2018. Ytterligare tillfällen kommer att läggas till efterhand.

Seminarier och gästföreläsningar

• Language and the brain The third instalment of the Stockholm Brain Lecture series at the Royal Swedish Academy of Sciences. Professor Marsel Mesulam (Northwestern University) is invited to hold a lecture on the anatomy of word comprehension in Wernickes area and beyond.
  • The young language learner: from brain mechanisms to intervention Honorary Lecture – The 2018 Curt von Euler Honorary Lecture will be held by Professor Janne von Koss Torkildsen (Research group Child Language and Learning, Faculty of Educational Sciences, University of Oslo, Norway). Professor von Koss Torkildsen will speak under the title "The young language learner: from brain mechanisms to intervention".
  • Grambank: A Worldwide Typological Database 2018-02-01. Högre seminarium i lingvistik - Harald Hammarström och Kristin Sverredal (Uppsala universitet) och Richard Kowalik (Institutionen för lingvistik) talar tillsammans under rubriken "Grambank: A Worldwide Typological Database".
  • Verbal definiteness in a Bantu language 2018-02-15. Högre seminarium i lingvistik - Malin Petzell (Göteborgs universitet) talar under rubriken "Verbal definiteness in a Bantu language".
  • Classification of Swedish dialects using a hierarchical prosodic analysis 2018-02-07. Högre seminarium i lingvistik – Marcin Wlodarczak (Institutionen för lingvistik) talar under rubriken "Classification of Swedish dialects using a hierarchical prosodic analysis (Or: my short career as a Swedish dialectologist)".

Södra huset, Frescati

Institutionen för lingvistik