Nyheter för studenter

• Välkomna till ventilering av kandidat-, magister- och masteruppsatser i lingvistik 2017-10-12 Samtliga uppsatser finns tillgängliga i fulltext via Mondo, alternativt kontakta respektive respondent för en kopia av uppsatsen.
  • Speech sound category development measured using the infant mismatch response, and its relation to.. 2017-08-22 2017-08-28. Skuggopposition i lingvistik med inriktning mot fonetik. Ellen Marklunds kommande avhandling "Speech sound category development measured using the infant mismatch response, and its relation to amount of speech exposure" (preliminär titel) granskas av Monika Molnar (University of Toronto, Canada), som också agerar som skuggopponent.
  • Lipinsky-stipendium till Moa Gärdenfors 2017-04-18 Moa Gärdenfors har tilldelagts Sheila and Jeff Lipinskys stipendium för att göra sommarpraktik vid San Diego State University, California.
  • Tobias Harjas uppsatsstipendium till Vilma Couturier Kaijser 2017-04-18 Vilma Couturier Kaijser har tilldelats Tobias Harjas stipendium för sin C-uppsats "Omöjlig, olyckling, oönskad".
  • Doctoral Festival 2017 2017-03-29 On April 7th, the PhD students at the Department of Linguistics organises a workshop where their individual research projects are presented.
  • Att tala med utomjordingar – tre lingvister går på bio 2017-01-20 Kan vi kommunicera med utomjordingar om de skulle dyka upp här hos oss på vår planet? I den nya filmen Arrival har en lingvist huvudrollen, hennes uppgift är att kommunicera med dessa nyanlända "aliens". Tre lingvister vid Institutionen för lingvistik har sett filmen, nu går det att höra deras synpunkter om detta i Vetenskapsradion.
  • Lägre seminarium i lingvistik 2017-01-16 Välkommen till Lägre seminariet, kl 15-17 den 17:e oktober! Ett "lägre seminarium" är en möjlighet för studenter att presentera och diskutera sin egen forskning i en relativt kravlös miljö. Ett slags state of the art utan peer review. Kom för att prata eller bara lyssna.
  • Moa Gärdenfors är årets P Schönström-stipendiat 2017-01-13 Stiftelsen P Schönströms stipendium för studerande döv ungdom har för 2016 tilldelats Moa Gärdenfors.
  • Vår dotter Johanna är döv - ett reportage om döva barns språkutveckling 2017-01-13 Forskare kring teckenspråk vid Institutionen för lingvistik medverkade nyligen i ett reportage om döva barns språkutveckling. Reportaget som sändes via SVT1 fokuserar bland annat kring en åttaårig flicka som fötts döv och hennes familj, de beslut som föräldrarna tog kring en CI-operation och hur kombinationen av talat språk och teckenspråk påverkar flickans språkliga utveckling.
  • Adam Persson får Gunnel Källgren-stipendiet 2017-01-10 Insamlingsstiftelsen Gunnel Källgrens minnesfond har tilldelat Adam Persson, magisterstudent och amanuens i datorlingvistik, sitt stipendium.
  • Nytt avsnitt av Lingvisten: Barns språkutveckling 2016-10-26 Nu kan du lyssna på det senaste avsnittet av Lingvisten – Institutionen för lingvistiks populära poddradio. Avsnitt tio handlar om Barns språkutveckling, medverkar gör Tove Gerholm som är barnspråksforskare vid Institutionen för lingvistik.
  • Har du tungan rätt i mun? 2016-09-28 "Tungan rätt i mun" är ett forskningsprojekt som undersöker hur tungan rör sig när vi pratar. Försökspersoner från Stockholm sökes mellan 26 september-7 oktober!
  • SLLS Best Student Presentation till Calle Börstell 2016-02-10 Vid TISLR 12 i Melbourne, januari 2016, tilldelades Calle Börstell priset "Best Student Presentation" av SLLS (Sign Language Linguistics Society) för sin presentation "Distribution And Duration Of Signs And Parts Of Speech In Swedish Sign Language".
  • Viktig information för dig som använder det trådlösa nätet eduroam 2016-02-01 Alla som använder det trådlösa nätverket eduroam måste ändra inställningarna för eduroam i sina enheter före den 1 mars. Det finns automatiska inställningar för olika enheter och du kan göra förändringen redan nu.
  • Tredje pris för illustration av forskning inom hum/sam 2015-09-15 Insitutionen för lingvistik vann nyligen tredje pris i en tävling om att hitta nya vägar för att illustrera forskningen inom humaniora och samhällsvetenskap.
  • Francesca di Garbo tilldelas pris för mest framstående vetenskapliga prestation 2014 2015-06-03 Högskoleföreningen i Stockholms pris för mest framstående vetenskapliga prestation 2014 inom Humanistiska fakulteten har tilldelats Francesca Di Garbo och hennes avhandling "Gender and its interaction with number and evaluative morphology: An intra- and intergenealogical typological survey of Africa."
  • Tusen och ett språk – ordmatchning av bibliska mått 2015-05-28 I en ny avhandling presenteras ett antal nya statistiska modeller för att matcha ord mellan tusen och ett språk som bibelns Nya testamente är översatt till, men också mellan skriven svenska och svenskt teckenspråk. Genom att matcha orden på det här sättet kan man sedan med datorns hjälp studera egenskaper hos alla dessa språk, som befintliga datorsystem inte har stöd för.
  • Nytt avsnitt av Lingvistkpodden! 2015-05-13 Nu finns det återigen ett nytt avsnitt av Lingvistpodden tillgängligt för alla intresserade.
  • IgNobels årliga vinnarturné besöker Stockholm 2015-03-24 Tidigare vinnare av IgNobelpriset presenterar sin forskning på Boulevardteatern i Stockholm.
  • Senaste Lingvistpodden! 2015-02-12 Nytt avsnitt av Lingvistpodden är tillgängligt för alla intresserade.
  • Nytt avsnitt av Lingvistpodden 2014-11-20 Nu kan du lyssna på Lingvistpoddens rykande färska avsnitt

Utbildningar i lingvistik och teckenspråk

Utbildningar i lingvistik Till utbildningskatalogen

STUDENTKONTAKT

Studentexpedition
exp@ling.su.se
Telefon- och besökstider:
Tis. 9-10 Ons 13-15 Tors 9-11 och 13-16

Kontaktuppgifter:
Kontaktuppgifter för studentärenden
Studierektorer
Studievägledare

Dagens undervisningsschema

En lyckad terminsstart.

En lyckad terminsstart

Här kan du läsa eller ladda ned En lyckad terminsstart.