Reportage om döva barns språkutveckling

Onsdagen 12 oktober 2016 sändes via SVT1 ett reportage om döva barns språkutveckling. Medverkade i programmet gjorde flera forskare från Institutionen för lingvistik. Reportaget går i repris 18 oktober men finns redan nu tillgängligt via UR Play (Sveriges Utbildningsradio AB), där det också går att ta del av längre intervjuer som gjordes med våra medarbetare Pia Simper-Allen, Krister Schönström och Brita Bergman (följ länkarna för mer information om våra forskare).

Ur programtablån:

Döva barns språkutveckling: Vår dotter Johanna är döv.

8-åriga Johanna har CI, cochleaimplantat, men familjen har ändå valt att vara delvis teckenspråkig och umgås på två olika språk. Se hur föräldrarna gör för att Johanna ska kunna ta del av både den hörande och döva världens språk. UR.

Länkar till:

Programmet är tillgängligt via UR Play fram till den 12 april 2017.