Vid The 12th International Conference on Theoretical Issues in Sign Language Research (TISLR 12),  Melbourne, Australien, 4-7 januari 2016, mottog Calle Börstell pris för sin presentation av bidraget "Distribution And Duration Of Signs And Parts Of Speech In Swedish Sign Language".

Calle Börstell har även tidigare tagit emot pris för sina bidrag vid konferenser.
Vid konferensen ISGS 6, (San Diego, juli 2014) fick Calle, tillsammans med sina medförfattare Belsitzman och Lepic, priset "Best Student Poster" för bidraget "Two-handedness in gesture and sign: Comparing the non-verbal gestures of hearing non-signers with the signs of sign language".

Även vid konferensen TISLR 11 i London, (juli 2013) medverkade Calle Börstell i det bidrag som tilldelades "SLLS Best Student Poster", tillsammans med Ryan Lepic, Gal Belsitzman och Wendy Sandler deltog han som medförfattare till det prisade bidraget
Motivation in two-handed signs: A cross-linguistic investigation of word forms

Calle Börstell är doktorand vid Forskarskolan i språkvetenskap, med inriktning mot allmän språkvetenskap och teckenspråk.