Institutionen för lingvistik i Stockholm är med sina 70-talet medarbetare en av de större institutionerna vid språkvetenskapliga sektionen. Verksamheten utgörs av undervisning till cirka 30 procent, och 70 procent forskning, varav en stor del är externfinansierad.
Institutionen består av fem avdelningar med varsin huvudinriktning: allmän språkvetenskap, fonetik, datorlingvistik, teckenspråk och svenska som andraspråk för döva. De fem avdelningarna har eget ansvar för sina delar av institutionens forskningsverksamhet. Vid institutionen finns också en lexikonverksamhet för det svenska teckenspråket.

Arbetsuppgifter

Forskningsassistenter (2) söks för arbete inom teckenspråkslexikon-verksamheten. Arbetet innefattar att annotera filmfiler från svensk teckenspråkskorpus under handledning av erfaren annotatör, men ställer stora krav på självständighet och god vana av arbete med annotationsverktyget ELAN.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper i svenskt teckenspråk, gärna med utbildning inom teckenspråkslingvistik. Sökanden bör ha god vana av arbete med ELAN och tidigare erfarenhet av annoteringsarbete är meriterande. Stor vikt läggs vid att arbeta självständigt samt ha god initiativ- och samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor

Anställningarna avser från 20 % upp till maximalt 40 % beroende på person och överenskommelse. Anställningarna är tidsbegränsade på 4 månader med möjlighet till förlängning under ytterligare 6 månader. Tillträde den 1 september 2017. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av ämnesföreståndare Ingela Holmström, ingela.holmstrom@ling.su.se.

Fackliga företrädare

Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. En relation med Stockholms universitet är meriterande oavsett om du är student, forskare eller intressent. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2017-08-04

Läs mer om utlysningen och ansök via Stockholms universitets hemsidor: