Institutionen för lingvistik i Stockholm är med sina 70-talet medarbetare en av de större institutionerna vid språkvetenskapliga sektionen. Verksamheten utgörs av undervisning till cirka 30 procent, och 70 procent forskning, varav en stor del är externfinansierad. Institutionen består av fem avdelningar med varsin huvudinriktning: allmän språkvetenskap, fonetik, datorlingvistik, svenskt teckenspråk och svenska som andraspråk för döva. De fem avdelningarna har eget ansvar för sina delar av institutionens forskningsverksamhet.

Arbetsuppgifter

Institutionen för lingvistik söker en forskningsassistent inom projektet SWE-CLARIN. Arbetet går främst ut på att skapa infrastruktur för datorbehandling och analys av parallella texter, vilket även inkluderar självständigt bedriven metodutveckling och -utvärdering.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha dokumenterad erfarenhet av självständigt bedriven språkteknologisk forskning, och erfarenhet av parallella texter samt flerspråkiga metoder är meriterande. Arbetet kräver dessutom goda programmeringskunskaper, och förmåga att författa vetenskapliga publikationer på engelska.

Anställningsvillkor

Anställningen avser 80 %, men kan justeras beroende på person och överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad till fyra månader. Tillträde den 1 september 2017. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av docent Mats Wirén, tfn 08-16 12 44, mats.wiren@ling.su.se.

Fackliga företrädare

Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. En relation med Stockholms universitet är meriterande oavsett om du är student, forskare eller intressent. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2017-08-13

Läs mer om utlysningen och ansök via Stockholms universitets hemsidor: http://www.su.se/om-oss/lediga-anställningar/lediga-jobb-ny-lista?rmpage=job&rmjob=3630&rmlang=SE