Institutionen för lingvistik i Stockholm är med sina 70-talet medarbetare en av de större institutionerna vid språkvetenskapliga sektionen. Verksamheten utgörs av undervisning till cirka 30 procent, och 70 procent forskning, varav en stor del är externfinansierad.
Institutionen består av fem avdelningar med varsin huvudinriktning: allmän språkvetenskap, fonetik, datorlingvistik, svenskt teckenspråk och svenska som andraspråk för döva. De fem avdelningarna har eget ansvar för sina delar av institutionens forskningsverksamhet.

Arbetsuppgifter

Forskningsassistent söks för arbete inom ett projekt om språkkontakt och språksläktskap i Hindukushregionen (norra Pakistan and nordöstra Afghanistan). Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att digitalisera, organisera och annotera språkdata som samlats in i regionen specificerad ovan. Arbetet utförs under handledning av projektledaren, men ställer stora krav på självständighet och initiativförmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom lingvistik med avslutad kandidatkurs (C-kurs) eller högre. Sökanden bör ha erfarenhet av att IPA-transkribera tal samt behärska arabiskbaserad skrift. Tidigare erfarenhet av video- och audiohantering (i exempelvis ELAN) är en tungt vägande merit. Sökanden ska ha vana att hantera ordbehandlingsprogram och grundläggande funktioner i Excel. Meriterande är också kunskaper i något eller några av följande språk: urdu, dari och pashto. Stor vikt läggs vid att arbeta självständigt samt ha god initiativ- och samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor

Anställningen avser 50 %, men kan justeras beroende på person och överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad på 6 månader med möjlighet till förlängning under ytterligare 3 månader. Tillträde 1 september 2017. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av docent Henrik Liljegren, tfn 08-16 12 45, henrik@ling.su.se.

Fackliga företrädare

Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. En relation med Stockholms universitet är meriterande oavsett om du är student, forskare eller intressent. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2017-08-13

Läs mer om utlysningen och ansök via Stockholms universitets hemsidor:
http://www.su.se/om-oss/lediga-anställningar/lediga-jobb-ny-lista?rmpage=job&rmjob=3632&rmlang=SE