Institutionen för lingvistik har ett 70-tal medarbetare och ingår i Stockholms universitets Humanistiska fakultet. Verksamheten utgörs av undervisning till cirka 30 procent, och 70 procent forskning, varav en stor del är externfinansierad.

Institutionens kärnverksamhet, omfattande forskning och undervisning, delas upp i fem olika huvudinriktningar med var sin ämnesansvarig: allmän språkvetenskap, fonetik, datorlingvistik, teckenspråk och svenska som andraspråk för döva. Kärnverksamheten stöds av en teknisk-administrativ infrastruktur bestående av ekonomifunktionen, en expedition med ansvar för studentkontakt, ett forsknings- och undervisningslaboratorium med egen teknisk personal, samt en kommunikatör med ansvar för institutionens hemsida och kontakter med allmänheten.

Institutionen för lingvistik söker nu en administrativ chef med ekonomi- och personalansvar. Anställningen är på deltid med utökning av arbetstiden till heltid fr.o.m andra kvartalet 2018.

Arbetsuppgifter

Utifrån en helhetssyn på den teknisk-administrativa infrastrukturen, främst innefattande expedition/ekonomihandläggare, kommunikatör och arkivverksamhet, kommer du att ha operativt ansvar för ekonomifunktionen på institutionen, ansvara för samordning, ge stöd och råd till alla enheter, och ha det övergripande ansvaret för personaladministration (anställningsbeslut, anställningens upphörande, etc.). Arbetet sker i nära kontakt med institutionens prefekt, expeditionspersonal/ekonomihandläggare och övriga medarbetare vid institutionen. Du kommer främst att arbeta med budget, bokslut, analys och prognoser samt ekonomiska uppföljningar för hela institutionen, varav en del är enskilda interna och externa projekt samt uppdragsprojekt.

Arbetet innebär även ekonomistyrning, att skapa effektiva processer och utveckla ekonomistödet för verksamheten. Du kommer även vara delaktig i förberedelser av avtal och överenskommelser om uppdragsverksamhet, samt andra typer av beslutsdokument i samband med beslut om bidragsfinansierad verksamhet i samråd med berörda forskare och fakultetskansliet. Uppföljning av vissa personalärenden liksom medarbetarsamtal, båda uppgifter på delegation av prefekt, kan ev. komma att ingå i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi med flerårig erfarenhet av ekonomiarbete och redovisning inom universitetssektorn och som är mycket väl förtrogen med budget- och bokslutsprocessen. Vi ser gärna att du har kunskaper i ekonomisystemet Raindance, Budgeteringsverktyget Mercur och personalsystemet Primula liksom kunskaper om regelverk avseende statlig ekonomi och redovisning samt personaladministration. Du är en van användare av Office-paketet och har mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av avtalshantering är meriterande.

Det är viktigt att du är mycket noggrann och strukturerad. Kontaktytorna är många, och vi förutsätter att du är serviceinriktad, flexibel och tycker om att samarbeta med andra och stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Då en del av kontakterna är internationella är det viktigt att du kan uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift.

Anställningsvillkor

Anställningen avser deltid fr.o.m november 2017 med övergång till heltid från andra kvartalet 2018. Tillträde 15:e november eller enligt överenskommelse. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför löneanspråk.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Upplysningar

Närmare information om anställningen lämnas av prefekten, professor Francisco Lacerda, tfn 08-16 23 41, francisco.lacerda@ling.su.se.

Fackliga företrädare

Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2017-10-23

Läs mer om utlysningen och ansök via Stockholms universitets hemsidor:
http://www.su.se/om-oss/jobba-p%C3%A5-SU/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=3944&rmlang=SE