Institutionen för lingvistik vid Stockholms universitet är med sina drygt 70-talet medarbetare en av de större institutionerna vid språkvetenskapliga sektionen. Verksamheten utgörs av undervisning till cirka 30 procent, och 70 procent forskning, varav en stor del är externfinansierad.

Institutionens kärnverksamhet, omfattande forskning och undervisning, delas upp i fem olika huvudinriktningar med var sin ämnesansvarig: allmän språkvetenskap, fonetik, datorlingvistik, teckenspråk och svenska som andraspråk för döva. Vid institutionen finns också en lexikonverksamhet för det svenska teckenspråket.

Arbetsuppgifter

Vi söker en översättare som kan översätta från svenskt teckenspråk till skriven svenska. Arbetet innefattar översättning av inspelade teckenspråkiga filmer i korpusen för svenska teckenspråket och ställer stora krav på självständighet och god vana av arbete med annoteringsverktyget ELAN.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper i svenska och svenskt teckenspråk, gärna med utbildning inom teckenspråkslingvistik och översättning. Sökanden bör ha god vana av arbete med ELAN och tidigare erfarenhet av liknande översättningsarbete är meriterande. Stor vikt läggs vid förmåga att arbeta självständigt samt god initiativ- och samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor

Anställningen omfattar 20 % och är tidsbegränsad till 6 månader med möjlighet till förlängning under ytterligare 6 månader. Tillträde 1 januari 2018. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

Närmare information om anställningen lämnas av ämnesföreståndare Ingela Holmström, ingela.holmstrom@ling.su.se.

Fackliga företrädare

Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2017-12-18

Läs mer om utlysningen och ansök via Stockholms universitets hemsidor: https://www.su.se/om-oss/jobba-p%C3%A5-SU/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=4413&rmlang=SE