Tillsammans med Förbundet Unga forskares Stockholmsdistrikt arrangerar Institutionen för lingvistik Lingolympiaden 2017, en tävling i språk och logik för gymnasieelever, i lag eller som enskilda deltagare. Här ska man lista ut logiken i språkliga företeelser, både i sitt eget språk, men framför allt i språk som man ofta inte ens hört talats om tidigare. Tävlingen förutsätter inga särskilda språkkunskaper. Huvudsaken är att man gillar att lösa problem och att man är nyfiken i största allmänhet.

Samtidigt som tävlingen vid Stockholms universitet går andra deltävlingar av stapeln på Uppsala universitet och Lunds universitet.

Läs mer och anmäl dig till Lingolympiad 2017 på deras hemsida: Lingolympiad 2017

Där hittar du ockå mer information om Lingolympiaden, kluriga exempelproblem och en lärarhandledning (med tillhörande lektionsplanering) om hur gymnasielärare kan ta in lingvistikuppgifter i sin undervisning

Lingolympiaden är Sveriges uttagning till Internationella Lingvistkolympiaden – IOL – som sommaren 2017 äger rum i Dublin, Irland.