Tillsammans med Förbundet Unga forskares Stockholmsdistrikt arrangerar Institutionen för lingvistik Lingolympiaden 2015, en tävling i språk och logik för gymnasieelever, i lag eller som enskilda deltagare. Här ska man lista ut logiken i språkliga företeelser, både i sitt eget språk, men framför allt i språk som man ofta inte ens hört talats om tidigare. Tävlingen förutsätter inga särskilda språkkunskaper. Huvudsaken är att man gillar att lösa problem och att man är nyfiken i största allmänhet.

Stockholmsregionens tävling har plats för hundra studenter. Samtidigt som tävlingen vid Stockholms universitet går andra deltävlingar av stapeln på Uppsala universitet, Lunds universitet och Göteborgs universitet.

Läs mer och anmäl dig till Lingolympiad 2015 på deras hemsida: Lingolympiad 2015

Där hittar du ockå mer information om Lingolympiaden, kluriga exempelproblem och en lärarhandledning (med tillhörande lektionsplanering) om hur gymnasielärare kan ta in lingvistikuppgifter i sin undervisning

Lingolympiaden är Sveriges uttagning till Internationella Lingvistkolympiaden – IOL – som sommaren 2015 äger rum i Bulgarien.