Tillsammans med Förbundet Unga forskares Stockholmsdistrikt arrangerade Institutionen för lingvistik Lingolympiaden, en tävling i språk och logik för gymnasieelever, i lag eller som enskilda deltagare. Här ska man lista ut logiken i språkliga företeelser, både i sitt eget språk, men framför allt i språk som man ofta inte ens hört talats om tidigare. Tävlingen förutsätter inga särskilda språkkunskaper. Huvudsaken är att man gillar att lösa problem och att man är nyfiken i största allmänhet.

Stockholmsregionens tävling har plats för hundra studenter. Samtidigt som tävlingen vid Stockholms universitet går andra deltävlingar av stapeln på Uppsala universitet, Umeå universitet, Lunds universitet och Göteborgs universitet.

Läs mer och anmäl dig till Lingolympiad 2014 på deras hemsida: http://lingolympiad.org/

Där hittar du ockå mer information om Lingolympiaden, kluriga exempelproblem och en lärarhandledning (med tillhörande lektionsplanering) om hur gymnasielärare kan ta in lingvistikuppgifter i sin undervisning

Lingolympiaden är Sveriges uttagning till den internationella lingvistkolympiaden – IOL – som 2014 äger rum i Beijing.