Tid: Onsdag 8 mars 2017, kl. 15:00-17:00
Plats: C307, Södra huset, Frescati

Postseminarium följer direkt efter seminariet i institutionens pentry.

Abstract
En EGG-signal visar variationen i kontaktyta mellan stämbanden. Den är flitigt använd för grundtonsanalys, men dess övriga egenskaper är inte särskilt utforskade. Genom att kartlägga hur EGG-pulserna ser ut vid olika styrkegrader och fonationsfrekvenser kan vi lära oss en del nya saker om hur rösten används, och även hur den påverkas av  olika interventioner. Med ett nytt självlärande system kategorisas EGG-pulserna utifrån signalens spektrum och dess entropi. Man kan åskådliggöra press, läcka, register, skarvar och andra intressanta fenomen i en fo/SPL-karta, som genereras i realtid. Deltagarna får prova själva. Programvaran är gratis och hårdvaran är överkomlig. Förslag på fonetiska tillämpningar emottages tacksamt.

Om föreläsaren

Sten Ternström, Professor of Music Acoustics, Dept of Speech, Music & Hearing, School of Computer Science and Communication, KTH Royal Institute of Technology http://www.speech.kth.se/~sten/

Hjärtligt välkomna!
Hatice Zora