Tid: Onsdag 24 februari 2016, kl 15:00–17:00
Plats: C389, Södra huset, Frescati

Postseminarium följer direkt efter seminariet i institutionens pentry.

Abstract

Seminariet kommer att ägnas åt den spännande verksamheten som skedde under hösten 2015 inom ramen för samarbete mellan Institutionen för Lingvistik, SU och Department of Linguistics vid University of Ghana-Legon.

Maria Koptjevskaja Tamm tillbringade oktober 2016 vid UG där hon undervisade vid två kurser (inom Linnaeus-Palme-programmet för lärarutbyte) samt organiserade en workshop inom en större internationell konferens. Carolina Lindmark och Anton Nordén, som följer Masterprogrammet i språkvetenskap med inriktning mot typologi och språklig mångfald, utförde sina fältstudier under två månader i Ghana. Där ägnade de sig åt datainsamling av Ghanaian Pidgin English (ghanansk pidginengelska), det informella språk som används av studenter som en form av ”Educated Pidgin”. Fältresan finansierades genom ett stipendium från Sidas Minor Field Studies-program. Maria, Carolina och Anton kommer att berätta om sina erfarenheter. De kommer att bjuda på med- och motgångar i första försök till fältarbete och undervisning, vardagsbestyr, umgänge och resor, korta ljudklipp (med både språkexempel och fågelsymfoni), oändligt med bilder – och plantainchips!

Läs mer om samarbetet med Ghana

Hjärtligt välkomna

Maria Koptjevskaja Tamm och Hatice Zora