Tid: onsdag 28 september kl. 15.00 - 16.00
Plats: C307

Postseminarium med förfriskningar äger rum direkt efter seminariet i institutionens pentry.

Abstract:

In this talk, I will report on investigations on durational aspects of pauses, gaps and overlaps in three different conversational corpora with a view to challenge claims about precision timing in turn-taking. Distributions of pause, gap and overlap durations in conversations are presented. Methodological issues regarding the statistical treatment of such distributions are discussed. The results are related to newly established detection thresholds for acoustic silences and overlaps in speech.

About:

Mattias Heldner är professor i fonetik vid Stockholms universitet sedan 1 juli 2011. Han kommer närmast från Tal, musik och hörsel på KTH där han forskade om samtalets prosodi. Han utnämndes till docent i talkommunikation vid KTH 2008 och disputerade i fonetik vid Umeå universitet 2002.