Svenska Akademiens ordlista (SAOL) är sedan länge norm för stavning, uttal och böjning av svenska ord. Den första upplagan av SAOL gavs ut 1874. Den senaste upplagan, SAOL 13, utkom 2006. Den innehåller bland annat 10 500 ord som tillkommit sedan den föregående upplagan, samtidigt som 5 500 ord försvunnit. Sammanlagt innehåller SAOL 13 ca 125 000 ord.

SAOL Plus är en datorversion av SAOL 13. Programmet bygger på den tryckta förlagan, men har utvidgad information och dessutom en rad funktioner som bara kan erbjudas av ett datorprogram. Till dessa hör möjligheten att t.ex. snabbt filtrera fram samtliga ord som slutar på suffixet -vis, alla ord som är betecknade som vardagliga och alla ord som t.ex. har fem bokstäver och börjar på gr och slutar på a. En annan utvidgning är att samtliga böjningsformer av alla uppslagsord kan fås presenterade i klartext.

SAOL Plus innehåller också en unik funktion för att hantera felstavningar, som innebär att du kan söka på ord utan att kunna stava dem helt rätt: skifånje leder till uppslagsordet chiffonjé. Denna funktion öppnar dörren till SAOL även för personer med stavningssvårigheter.

SAOL kan laddas hem till din dator från Svenska Akademiens hemsida