Labb banner

Fonetiklaboratoriet vid Institutionen för lingvistik

Fonetiklaboratoriet vid Institutionen för lingvistik är känt såväl för sin ledande forskningsmiljö som för kvalitén på undervisningen.

Fonetiklaboratoriet erbjuder utmärkta möjligheter för experimentella studier i talets akustik, produktion och perception. Laboratoriet uppdateras kontinuerligt med högklassig utrustning och lokaler specialanpassade för olika slags experimentella undersökningar. Bland laboratoriets resurser finns ett ekofritt rum men även andra ljudisolerade rum för kvalificerade ljud- och videoinspelningar; elektriskt skärmade laboratorier för talfysiologiska experiment; laboratorier utrustade för perceptuella experiment med bland annat ögonrörelsekameror och EEG för mätning av elektrisk aktivitet i hjärnan; samt undervisningslabb utrustade med programvaror för talanalys och signalbehandling.

Teknisk personal, programmerare och ingenjörer deltar i utvecklingen av nya forskningsmetoder samt med att anpassa den tekniska utrustningen efter individuella behov.

Fonetiklaboratoriet lockar forskare och studenter från hela världen.

Kontaktuppgifter Fonetiklaboratoriet

Övergripande ansvar